Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Onderzoek

Contractonderzoek

Het Amsterdam Centre for Insurance Studies coördineert en voert onderzoek in opdracht van derden uit. Als opdrachtgevers op het gebied van Verzekeringskunde specifieke onderzoeksvragen hebben, zijn er twee mogelijkheden.

Allereerst is het mogelijk dat er onderzoek wordt gedaan onder de ACIS-vlag. In een dergelijk geval gaat de opdrachtgever er mee akkoord dat - ongeacht de uitkomsten van het onderzoek- de resultaten van het onderzoek door ACIS in de openbaarheid worden gebracht. Onderzoek onder ACIS-vlag wordt in alle gevallen openbaar gemaakt.

In de tweede plaats is het mogelijk dat ACIS kijkt in hoeverre er binnen het netwerk een team van onderzoekers kan worden geformeerd om die onderzoeksvraag op een wetenschappelijk verantwoorde wijze te kunnen beantwoorden. De individuele onderzoekers zijn in een dergelijk geval zelf verantwoordelijk voor het onderzoek en verrichten het onderzoek dan niet onder de vlag van ACIS maar onder eigen naam. ACIS is dan alleen als bemiddelaar bij het onderzoek betrokken en is dan op geen enkele wijze betrokken of verantwoordelijk voor de inhoud van het onderzoek.

Voor vragen over contractonderzoek kan contact worden opgenomen met onderzoeksmanager Fred de Jong via acis@uva.nl.